Råd og tips og vedlikehold av tekstilmøbler

Et pleiende vedlikehold med tilpassede produkter er avgjørende for levetiden for ditt møbel. Vær oppmerksom på at møbelets plassering med hensyn til lysinnslipp / solbleking. Ingenting forlenger møbelets levetid som riktig rengjøring og vedlikehold. Merk at slitasje vil forekomme etter bruk og avhenger av ytre faktorer. Dersom møbelet tas godt vare på og vedlikeholdes jevnlig får det vesentlig lengre levetid.

Grønn Impregnering: 

Universal Impregnering med Silikon anbefales som impregnering til alle våre tekstil møbler foruten velour møbler. For velour møbler anbefaler vi: Universalprotektor uten silikon

Universal impregnering med silikon kan anvendes på ubehandlede materialer eller materialer som tidligere er impregnert med silikon.

Produktet inneholder fullt UV-filter som reduserer bleking fra sol og halogenpærer, og virker antistatisk, fiberforsterkende og nuppehemmende. Silikon gjør tekstilfibrene litt glattere og dermed blir det mindre friksjon, som fører til mindre fare for nupping, mindre statisk elektrisitet og mindre fare for at stoff revner etterhvert på grunn av jevnlig bruk.

Vennligst les brukerveiledningen på boksen før bruk. Det er ikke mye impregnering som skal til. Er tekstilet litt klissete morgenen etter spraying har du fått på for mye. Ta da en ren tørr mikrofiberklut (den må være utvasket om den er farget pga fare for smittfarge når den er ny) og stryk over tekstilet. På den måten fjerner du overskuddsimpregneringen.

Hvor ofte møbelet bør impregneres er avhengig av hvor og hvordan møbelet blir brukt. I en stue med panoramavinduer mot sør og åpen kjøkkenløsning med mye matlaging bør møbelet renses og impregneres oftere enn om møbelet står i en kjellerstue som sjelden blir brukt. 3-4 ganger i året som det står på flasken er ment for stuen med vinduer og kjøkken. 1-2 ganger i året i kjellerstuen.

Tekstil blir jo ikke skadet av smuss og hud-, hår- og matfett på samme måte som skinnmøbler blir, men har godt av rengjøring og vedlikehold for å se pent og delikat ut. Solbleking derimot er jo en uopprettelig skade som vil kunne skje med tekstiler i større grad enn med dekkfarget skinn.Rød Impregnering:

Universal Impregnering uten silikon anbefales som impregnering til alle våre velour (100 % polyester) tekstil møbler. Til våre andre tekstilmøbler anbefaler vi: Universalprotektor med silikon

Universal impregnering kan anvendes på ubehandlede materialer eller materialer som tidligere er impregnert.

Produktet inneholder fullt UV-filter som reduserer bleking fra sol og halogenpærer, og virker antistatisk, fiberforsterkende og nuppehemmende.

Vennligst les brukerveiledningen på boksen før bruk. Det er ikke mye impregnering som skal til. Er tekstilet litt klissete morgenen etter spraying har du fått på for mye. Ta da en ren tørr mikrofiberklut (den må være utvasket om den er farget pga fare for smittfarge når den er ny) og stryk over tekstilet. På den måten fjerner du overskuddsimpregneringen.

 Total Clean: 

Vi anbefaler "Total Clean" for rengjøring og flekkfjerning til tekstil og microfiber. Total Clean er en effektiv flekk fjerner spray. For best beskyttelse av tekstil møbler anbefaler vi også tekstil impregnering; universal protector (rød) og universal protector (grønn).  

Brukerveiledning:

Flekker fjernes enklest når de er ferske. Det er derfor lurt å alltid ha en Total Clean spray hjemme. Tørk alltid opp sølet så mye som mulig med et kjøkkenpapir som ikke loer. Trykk forsiktig, ikke gni. Deretter sprayes Total Clean på hele flaten fra søm til søm, og ikke bare på flekken. Det er viktig for noen tekstiler får lett vannskjolder. Dekk evt. til ryggen og armlener med håndklær om du for eksempel bare skal rengjøre setet. La så Total Clean tørke helt (gjerne over natten) og støvsug så flekken opp og ut av tekstilet. Gjenta ved behov. Før bruk les brukanvisning bak på flasken.Merk: Total Clean og andre rengjøringsmidler som inneholder vann skal ikke brukes på microfiber som ikke tåler vann, da vann kan løse opp limet som binder fibrene til et eventuelt bakenforliggende tøy

Contact Us

Not finding what you're looking for? Contact Us Directly